Haber


Turkcell Süper Ligin Şampiyonu Fenerbahçe


Turkcell Süper Ligin Şampiyonu Fenerbahçe

Atletizmde sezonun en prestijli organizasyonlarından olan Turkcell Süper Liginde 2023 şampiyonları, İzmir Atatürk Stadyumu’ndaki final etabıyla belli oldu.

Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde İzmir'de yapılan finallerin ardından Fenerbahçe hem erkeklerde hemde kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

İzmir Atatürk Stadyumunda düzenlenen ve iki gün süren yarışlarda  ikinci  gün müsabakalraı ile tamamlandı. Ligin ikncii kademesinde  142 puan toplayan Fenerbahçe  Spor Kulübü toplam 285 puanla şampiyon oldu. Müsabakalarda ikinci kademede 140  puan toplayan ENKA Spor toplamda 280 puanla ikinci,  Galatasaray ise toplamda 183 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda ise Fenerbahçe  Spor Kulübü 1. ve 2. kademe sonunda toplamda  285,5  puanla birinci, 285 puan elde eden ENKA Spor ise yarım puan farkla ikinci,  205 puanla Batman Petrol Spor Kulübü üçüncü oldu.

Süper lig finalinde son ikinci sırada tamamlayan kadınlarda Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü, Mardin Atletizm Spor Kulübü; Erkeklerde ise yine son ikinci sırada kalan Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) Spor Kulübü ve Mardin Atletizm Spor Kulübü bir alt lie düşerken, 1. Ligde Kadınlarda  ilk iki sırayı alan Seyhan Belediye Spor Kulübü, Konya Belediye Spor Kulüübü, erkeklerde ; Bursa Osmangazi Spor Kulübü ve Ankara Jandarma Spor Kulübü önümüzdeki sezonda Süper Ligde mücadele edeceklerdir.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, törenin sonunda yaptığı konuşmada, tüm sporcuları tebrik ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda, en güzel şekilde Türk atletizmine hizmet etmeye, kulüplerimizle birlikte devam ediyoruz. Kulüp yöneticilerimize ve Türk atletizmine hizmet eden herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Genel Sonuçlar

Kadınlar / Erkekler,

 FOTO GALERİ 1

FOTO GALERİ 2

Yayın Tarihi : 6.09.2023 22:47:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.