Haber


Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonası ‘Yeni Salon’da Başlıyor


Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonası ‘Yeni Salon’da Başlıyor

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ATLETLERİ TURKCELL DESTEĞİYLE PİSTE ÇIKIYOR

Turkcell’in ana sponsorluğunda Türk atletizm tarihinin uluslararası standartlara sahip ilk atletizm salonunda düzenlenecek Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası, 27-29 Ocak tarihlerinde İstanbul’da başlıyor. Bu şampiyonayla hizmete girecek 7500 kişilik Ataköy Atletizm Salonu’nda büyükler ve gençlerde toplam 44 kategoride rekor katılımla yaklaşık 400 atlet mücadele edecek, atletizmseverler şampiyonayı ücretsiz izleyecek.

 

Türkiye’nin lider GSM operatörü Turkcell, bireysel sporlara yaptığı desteği sürdürüyor.  Turkcell, Atletizm Milli Takımı sponsorluğundan sonra Türkiye’nin en büyük salon atletizm şampiyonasına da destek veriyor. 27-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası ile birlikte atletizmseverelere kapılarını açacak olan Ataköy Atletizm Salonu’nunda yaklaşık 600 atlet ter dökecek.

 

Dünya Salon Şampiyonası öncesi ilk prova

Londra Olimpiyatları yolundaki en önemli atletizm organizasyonu kabul edilen, Türkiye’de düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi bu şampiyona prova niteliği de taşıyacak. İlk kez bu şampiyonada görücüye çıkacak Ataköy Atletizm Salonu’na girişler ücretsiz. Organizasyonu takip etmek üzere, atletizmseverlerin yanı sıra aralarında 3 konsey üyesinin de yer aldığı 21 kişilik Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) heyeti de tribündeki yerini alacak.

“Atletizme katkı sağlamayı sürdüreceğiz”

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Turkcell olarak hem atletizm milli takımımızın ana sponsoruyuz hem de Geleceğe Koşanlar projesinde bu branşta bulunan yaklaşık 40 gencimize destek veriyoruz. Şimdi de Türkiye’nin en önemli salon şampiyonasına adımızı vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Atletizm sporuna verdiğimiz destek önümüzdeki uluslararası ve ulusal büyük şampiyonalarda da devam edecek” dedi.

 Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi,

“Geceli gündüzlü bir çalışmanın ardından salonumuzu bitirdik. İlk kez uluslararası standartlardaki bir salonda Türkiye Şampiyonası organize edileceği için, birçok branşta Türk atletizm tarihinin bir anlamda da ilk Türkiye salon şampiyonları belirlenecek. Bu bakımdan şampiyona tarihi önem taşıyor. Bu zorlu süreçte bize destek veren Turkcell’e teşekkürlerimi sunarım.

Yayın Tarihi : 26.01.2012 07:31:14
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.