Haber


2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ankara’da yapılan 161 antrenörün katılımıyla gerçekleşen Türkiye Atletizm Federasyonu 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 30 Eylül Pazar günü saat 10:00’ da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını Federasyon Başkan Vekili Ergüder Uzun yaptı.

Genel olarak federasyonun 2012 yılı değerlendirmesini yaptı ve teşekkürle konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Vekilinden sonra gündem programına göre kürsüye davet edilen Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Kale 2009 yılından itibaren antrenör gelişimi için yapılan çalışmalardan, açılan Antrenör kursu ve eğitim seminerlerinden ve 2013 yılı içerisinde açılacak olan kurs ve seminerlerden bahsetti. Ayrıca kurs ve seminerlere başvuruların nasıl yapıldığı, devre kursların tarih programları hazırlanırken nelere dikkat edildiğini ve kurs eğitmenlerinin seçim kriterlerinden de bilgiler verdi. Çevirisi yapılan ve antrenörlerin hizmetine sunulan eğitim yayınları ile ilgili bilgiler verdi.

Hedef Belirledik, İnandık, Çalıştık ve Başardık

2012 yılının teknik olarak değerlendirmesi hakkında konuşmasını yapan Muharrem Or “2012 yılında ne yaşadıysak tarihi başarılarıyla ve tüm olayları ile hepsini beraber yaşadık” dedi ve  aşağıdaki konular hakkında bilgiler verdi.

-          2012 yılı faaliyet programı hazırlanırken hedef yarışmaların belirlenmesi, özellikle 2012 Londra olimpiyat Oyunları, Dünya Salon Şampiyonası ve Helsinki de yapılan Avrupa Şampiyonası baz alınarak hazırlıkların yapılması ve faaliyet programı takviminin belirlenmesi,

-          Sporcu antrenör sözleşmesinin hayata geçirilmesinin,  sisteminin oluşturulması ve bu konunun sporcu ve antrenör ilişkilerinde daha belirleyici ve net bilgilere ulaşılmasının sağlanması,

-          2012 Olimpiyat Oyunlarına, Avrupa Şampiyonasına, Dünya salon Şampiyonasına ve Dünya Gençler Şampiyonasına katılan tüm sporcular için “beklentiler ve sporcuların elde ettikleri dereceler” hakkında tek tek değerlendirmeler yaptı.

-          2016 Olimpiyat Oyunlarında bu yıldan daha fazla başarılı olabilmemiz için nelerin yapılması, nerelerde hata yapıldığının tespit edilerek başarıya odaklamaları gerektiğini ifade etti.  

-          2012 Londra Olimpiyat Oyunları sırasında sporcu ve yöneticilerimizin ilişkileri, sporcularımızın psikolojik durumları, yapılan toplantı ve genel havayı değerlendirme toplantısına katılan antrenörler ile paylaştı.

-          Sporculara sağlanan sportif burslarının belirlenirken nelerin kriter alındığından ve listelerin yenilenmesinden bahsetti.

Muharrem Or konuşmasını “2012 yılında antrenörler ile sistemli bir çalışma içerisindeydik, Antrenörlerin çalışmalarını ve önerilerini dikkate alarak Aslı ve Gamze’nin madalya alması, Nevin’in beşincilik elde etmesi ve diğer sporcuların tüm güçleri ile mücadele etmesi ile Türkiye ye tarih yaşattık, hedef belirledik, inandık, çalıştık ve başardık” diye sonlandırdı.

Muharrem Or’dan sonra programa devam eden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Halil OĞUZ üst düzey hakem seminerleri ve hakem görevlendirilmeleri, yarışma start listelerinin hazırlanma aşamasında yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının neler olması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Federasyon Bürosunun Görev ve İşleyişi

Genel anlamda Federasyon bürosunun çalışma şekli, görev ve sorumluluklarının ne olduğu hakkında bilgilendirmeler yapan Federasyon Şube Müdürü İhsan Mert, Antrenörlerden bazı isteklerde bulundu. Antrenörlerin talep ve isteklerinin zamanında yerine getirilmesi ve sorun yaşanmaması için dilekçelerini kapsamlı bir şeklide belirli bir zaman aralığı öncesinde göndermeleri, dilekçelerini gönderirlerken taleplerinin detaylı olarak bildirilmesi, gri pasaportların kullanımı ve dikkat edilmesi gereken konular  hakkında bilgiler verdi.

Değerlendirme toplantısında son konuşmacı Spor Genel Müdürlüğü Sağlık Dairesi Başkanlığı Hekimlerinden Tuğba Kocahandı. Doping konusunda antrenörleri bilgilendiren Kocahan, dopingin anlamı, TMOK’un yayınladığı Dopingle Mücadele Talimatı, yasaklı maddelerin neler olduğu, Sporcuların sorumlulukları ve dikkat etmesi gerektiği konular hakkında antrenörleri bilgilendirmeye çalıştı.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı soru ve görüşlerin yer aldığı panel ile sonlandı.

 

Yayın Tarihi : 30.09.2012 16:10:31
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.