Haber


Türkiye Atletizm Şampiyonası İzmir'de Başladı


Türkiye Atletizm Şampiyonası İzmir'de Başladı

 Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası, İzmir'de başladı. Atatürk Stadı'nda iki gün sürecek mücadeleler sonunda, İaaf puan cetveline göre en fazla puanı toplayan ilk on sporcuya para ödülü verilecek. Şampiyonaya, bayanlarda 65, erkeklerde ise 129 sporcu mücade edecek.  

Oyunların 1.gününde çekiç atma branşında yarışan milli atletimiz  Eşref APAK, 78.04 metrelik derecesiyle birinci olurken 2012 Londra Olimpiyatları için A barajını geçerek oyunlara da katılmaya hak kazandı.

Bu kategoride Fatih ERYILDIRIM ikinci ve Yunus AKPINAR da üçüncü oldu.

 

100 metre engellide Nevin Yanıt 13,25'lik derecesiyle birinci, Sema APAK 13,71 ile ikinci, Suzan İçen ise 14,87 ile üçüncü oldu. Nimet KARAKUŞ'UN birinci olduğu bayanlar 100 metrede, ikinciliği Sema APAK, üçüncülüğü ise Aksel GÜRCAN elde etti.

 

Bayanlar sırıkla atlamada ise Buse ARIKAZAN birinci oldu. İkinciliği ise Çağla Meltem TORUN ile Nagihan BUYRUKÇU paylaştı.

Erkekler 110 metre engel branşında Oktay GÜNEŞ 14,54 ile birinci,Batuhan ERUYGUN ikinci, Erkin DEĞİRMENCİOĞLU ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren Sporculara ödülleri; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kontrolörü Rıfat VARER, Atletizm Federasyonu Eski Başkanı Nejat KÖK, İzmir Atletizm İl Temsilcisi Ercan HASLOFÇA, MHK üyesi Müslüm AKSAKAL, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ekrem AY tarafından verildi.

 

Büyük bayanlar yarışma sonuçları için tıklayınız....

Büyük erkekler yarışma sonuçları için tıklayınız....

Yayın Tarihi : 9.07.2011 20:52:23
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.