Haber


Türkiye Atletizmde Avrupa’nın 7 Büyük Ülkesi Arasında


Türkiye Atletizmde Avrupa’nın 7 Büyük Ülkesi Arasında


Avrupa Atletizm Birliği, üye ülkeleri dört gruba ayırdı. Türkiye, Avrupa atletizminin en gelişmiş 7 ülkesinden oluşan ‘Büyük Ülkeler’ listesinde yer aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu’na bir onur da Avrupa Atletizm Birliği’nden (EAA) geldi. EAA Konseyi, üyeleri ile işbirliğini ve destek programlarını daha aktif bir şekilde yürütebilmek için ülkeleri gruplara ayırırken, Türkiye’yi yedi ülkenin yer aldığı ‘Büyük Ülkeler’ kategorisine dâhil etti.

Ülkelerin sportif başarıları, aktivite yoğunlukları ve organizasyon başarılarının kriter alındığı değerlendirmede, 50 üye ülke; Büyük Ülkeler (Big Countries), Güney (South), Doğu (East) ve Batı (West) olmak üzere dört gruba ayrıldı.

Türkiye; İspanya, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, İtalya ve Rusya ile birlikte “Büyük Ülkeler” grubunda yer aldı. EAA’nın büyük ülkeler ile iletişimi ise doğrudan Başkan Hansjörg Wirz tarafından yürütülecek.

Terzi: Türk Atletizminin Başarısı Bir Kez Daha Tescil Edildi

Türkiye’nin böyle bir gruplandırmada ‘büyük ülke’ olarak anılmasının sürpriz olmadığını dile getiren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, bu durumun Türk atletizmindeki gelişmenin doğal sonucu olduğunu söyledi. Terzi, “2012 yılında uluslararası şampiyonalarda almış olduğumuz dereceler ile başarı çıtamızı yükselttik. Avrupa Şampiyonası’nda madalya sıralamasında yine beşinci sırada yer aldık. Ülkemizde düzenlediğimiz Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’ndan da tam not almıştık. Türk atletizminin uluslararası arenada takdir edildiğini ispatlayan bir uygulama” dedi.

Yayın Tarihi : 26.01.2013 23:00:30
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.