Haber


Türkiye Avrupa Kros şampiyonası için Bayrağı teslim aldık


Türkiye Avrupa Kros şampiyonası için Bayrağı teslim aldık

Cumhuriyet  tarihinde Türkiye’de ilk defa yapılacak 2024 Avrupa Atletizm Kros şampiyonası için Türk kafilesi Belçika’da bayrağı devraldık.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen 29’uncu Avrupa U20,U23 ve Büyükler Avrupa şampiyonasında Türkiye Atletizm takımı kürsüye çıkamazken, gelecek yıl 30’uncusu Antalya Kepez’de yapılacak olan 2024 Avrupa kros şampiyonası için bayrak teslim aldık.

Şampiyona sonunda gerçekleştirilen bayrak teslim törenine Brüksel belediye başkanı Sven Gatz, Kepez belediye başkan yardımcısı Sebahat Adanır, Türkiye Atletizm Federasyonu başkanımız Fatih Çintimar. Avrupa Atletizm federasyonu başkanı Dobromir Karamarınov, Taf As başkanımız Arif Alpkılıç ve Kepez belediyesi park ve bahçeler müdürü M.Ahmet Demirtaş katıldı.

Antalya Kepez Belediye Başkan yardımcısı Sebahat Adanır yaptığı açıklamada, Bayrağı başkanımız Hakan Tütüncü adına teslim aldık. Biz Kepez belediyesi olarak spor’a çok büyük emekler verdik. İnsan odaklı projelerde başkanımız gençlere spor şehri Kepez armağan etti. Şuan bayrağı teslim aldık. 2024 Avrupa kros şampiyonasına şehrimizde ev sahipliği yapacağız, Atletizm federasyonu ile birlikte. Burada organizasyonu takip ettik ve notlarımızı aldık. Ama biz ülke olarak herzaman çok üst seviyede şampiyonalar gerçekleştiriyoruz. Bu şampiyonayıda en iyi şekilde yapacağız, ‘’dedi

Olimpiyat şehri Antalya sloganı ile yola çıktıklarını belirten Adanır,’’bölgemizde spora yaptığımız tüm yatırımları Antalya’nın geneline yaymak istiyoruz. Bu şampiyonanın Anyalya’da yapılacak olması şehrimizin ve ülkemizin adına çok önemli. Antalya tüm spor organizasyonlarına her açıdan dünyada hizmet edebilecek tek şehir diyebilirim. Şampiyonanın şehrimize gelmesinde çok büyük katkıları olan Atletizm federasyonu başkanımız ve ekip arkadaşlarımızla birlikte hazırlıklarımıza başladık,’’diye konuştu

Türkiye Atletizm federasyonu başkanımız Fatih Çintimar, geçen yıl Kepez belediye başkanımız Hakan Tütüncü bey ile bu organizasyona aday olduk ve yapılan oylamada Türkiye kazandı diyerek açıklamalarda bulundu.’’

Başkan Çintimar, bugün burada 2024 Avrupa kros şampiyonasının bayrağını teslim aldık. Bayrağı bir hafta sonra Kepez belediyemize devredeceğiz. Gelecek yıl olimpiyat şehrimiz olan Antalyamızda bu şampiyonayı en güzel şekilde birlikte organize edeceğiz. Bu şampiyonanın Ülkemize kazandırılmasında Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Antalya valiliğine ve Kepez belediyesine  Şimdiden bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum,’’dedi.

Yayın Tarihi : 10.12.2023 20:38:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.