Haber


Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası 5 Rekorla Başladı


Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası 5 Rekorla Başladı

İstanbul düzenlenen Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde 5 Türkiye rekoru kırıldı.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen ve 19 Ocak 2008’de vefat eden Cüneyt Koryürek için yapılan saygı duruşu ile başlayan Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası’nın birinci gününde genç atletler 5 Türkiye rekoruna imza attı.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen yarışlarda günün ilk rekoru sprintte gelecek vadeden atletimiz Yudum İliksiz’den geldi. Bir hafta önce 60 metre Yıldızlar Salon Türkiye rekorunu 7.85’e çeken İliksiz, günün ilk seansında piste çıktı ve 7.82 koşarak derecesini daha da geliştirdi.

Rekor denemesi için yarışan Hatice Öztürk, 60 metreyi 7.60 koşarak 2003 yılında 7.62 ile Burcu Şentürk tarafından kırılan Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Sırıkla atlamada ise Demet Parlak, 3.76 atlayarak Adana’ya rekorla döndü. Bu kategoride önceki rekor, 3.75 metre ile Buse Arıkazan’a aitti.

Günün ikinci seansında ise iki rekor kırıldı. Büyük rekabetin yaşandığı 1500 metre kızlar yarışında bitiş çizgisine 4:31.21 gelen Songül Konak, 4:32.66 ile Aslı Arık’a ait rekorun yeni sahibi oldu.

Erkeklerde ise 400 metre rekoru değişti. Batuhan Altuntaş, 49.60 ile kendisine ait rekoru biraz daha geliştirdi ve Türkiye rekorunu 49.23’e indirdi.

Şampiyona Yarın Sona Erecek

Şampiyona ile eş zamanlı olarak Masterler Salon Atletizm Şampiyonası yarışları yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere madalyalarını Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi verdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği şampiyona, yarın yapılacak yarışlar ile sona erecek. 

Yıldız Erkekler Sonuçları İçin Tıklayın

Yıldız Kızlar Sonuçları İçin Tıklayın

Master Kadınlar Sonuçları İçin Tıklayın

Master Erkekler Sonuçları İçin Tıklayın

Yayın Tarihi : 19.01.2013 18:10:23
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.