Haber


Türkiye'ye İnancımız Tam


Türkiye'ye İnancımız Tam

IAAF Başkanı Lamine Diack, Türkiye'nin Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda harika bir organizasyona imza atacağına inandığını söyledi.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) kuruluşunun 100. Yılı ve 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası nedeniyle 1001 Direk Sarnıcı'nda bir yemek verildi. Yemeği IAAF Başkanı Lamine Diack, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, IAAF Yönetim Kurulu Üyeleri ile şampiyonaya katılacak ülkelerin temsilcileri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan IAAF Başkanı Lamine Diack, Türkiye'nin muhteşem bir ülke, İstanbul'un ise mutklaka görülmesi gereken bir şehir olduğunun söyledi. Diack, "Bu şampiyona dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi. Türkiye'nin bu şampiyonayı hakkıyla yapacağına inancım tam. İlk andan itibaren çok güzel bir orgazisyonun içinde olduğumuzu söyleyebilirim. İki kıtanın birleştiği bu şehirde sporcuların mücadelesinin büyük bir heyecana dönüşeceğine inanıyorum. Şampiyonaya 172 ülke katılıyor ve bu rakam bir rekor. Bu kadar ülkenin katıldığı şampiyonanın büyük bir çekişmeye sahne olmasını bekliyoruz. Tüm katılan ülkelere ve sporculara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Lamine Diack, Mehmet Terzi'ye bir plaket verirken, Terzi de Diack'a bir tablo hediye etti.

Yayın Tarihi : 8.03.2012 20:52:48
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.