Haber


U18 Balkan Şampiyonası Açılışı Muhteşem Oldu


U18 Balkan Şampiyonası Açılışı Muhteşem Oldu

2 Eylül Cumartesi günü Sivas'ta yapılacak olan olan Balkan U18 Atletizm  şampiyonanın seremonisi Buruciye Medredesi önünde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

ampiyonanın seremonisi Buruciye Medresesi önünde Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, il protokolü, federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcuların katılımıyla yapıldı. Sporcuların tören yürüyüşü ile başlayan seremoni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Sivas'ın önemli bir müsabakaya ev sahipliği yaptığını belirterek, "Yarınki müsabakalarda da hepinize başarılar diliyorum. Atletizm sadece seyretmek değil, her vatandaşımızın, her fizik tipinin yapabileceği bir spor branşıdır. Bunun için de Gençlik Spor Bakanlığımız her türlü yatırımı yapmış ve bütün illerimizde atletim sahaları kurmuştur. Bunun için herkesi ben atletizm yapmaya davet ediyorum. Yarınki yarışmalarınızı izlemeye de davet ediyorum" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, yarışların heyecan içerisinde geçeceğini belirterek, "Öncelikle bu güzel organizasyonu ilimizde tertip eden, tertip etmesine katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a, bakan yardımcımız Hamza Yerlikaya'ya teşekkür ediyorum. Allah'a şükürler olsun bugüne kadar birçok organizasyona ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bundan sonra da inşallah aynı şekilde bu tip organizasyonları devam ettirerek şehrimizin tanıtımına ve şehrin katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yarın spor vadisinde gerçekleşecek yarışmalarına katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise, Sivas'ın önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bugün Sivas olarak farklı bir heyecan yaşıyoruz. U18 Balkan Atletizm şampiyonasının şehrimizde gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah güzel bir şampiyona olur. İnşallah misafirlerimiz, sporcularımız şehrimizde güzel vakit geçirirler. Ben sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek'e, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç'a ve Sivas Atletizm İl Temsilcisi Kemal Çağlayan'a plaket takdim etti. Vali Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'a plaket verdi.

 

Daha sonra açılış seremonisi Sivas Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

 

 

 

 

Yayın Tarihi : 1.09.2023 23:10:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.