Haber


U20 Avrupa Şampiyonası Kudüs de


U20 Avrupa Şampiyonası Kudüs de

Finlandiya'da  13-16 Temmuz tarihlerinde yapılan  Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nın ardından bu kez de Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası gerçekleştirilecek. Milliler, güçlü kadrosuyla yine tarih yazmak için Kudüs'de olacak.

Üst üste şampiyonalara katılan Türkiye Milli Takımı, gelen başarılarla motivasyonunu artırırken, gözler Avrupa U20 Şampiyonası’na çevrildi.

Jerusalem/Kudüs/  kentinde 7-10 Ağustos tarihlerinde yapılacak şampiyonada Türkiye, tam 38 atletle yarışacak. Türkiye’nin kafilesindeki isimler arasında Ayça Fidanoğlu, Edanur Tulum gibi Avrupa’da kendi disiplinlerinde lider olan atletlerle birlikte Dilek Koçak, Ali Peker, Erdem Tilki, Hayrettin Yıldız, Ayetullah Demir gibi  isimler de yer alıyor.

Şampiyonayı değerlendiren TAF Başkanı Fatih Çintimar, tarihin en güçlü kadrolarından biriyle gittikleri Kudüs de tarihi bir başarı elde etmek istediklerini belirtti. Çintimar, kadronun önemli bir bölümünün Avrupa’da farklı yarışmalarda kürsü gören atletlerden oluştuğunu söylerken, “Genç ama yarışma deneyimi olan güçlü bir kadromuz var. İnşallah orada bugüne kadarki en yüksek madalya sayımıza ulaşacağız” dedi.

 

Milli Takım Kafilemiz

Yayın Tarihi : 1.08.2023 11:27:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.