Haber


Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nun Geliri SOBE'ye Bağışlanacak


Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nun Geliri SOBE'ye Bağışlanacak

Konya'da bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu renkli görüntülere sahne oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) tarafından “İyiliğe Koşuyoruz” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Konya Yarı Maratonu” 26 ülkeden 15 bin sporseverin katılımıyla yapıldı.

Halk koşusuna Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar ile birlikte yürüyüşe okçulukta olimpiyat ve dünya şampiyonumuz Mete Gazoz'da katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptıkları tüm organizasyonları bir sosyal sorumluluk olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun tüm gelirlerinin bu yıl da Türkiye’nin en büyük otizm merkezi olan SOBE Vakfı’na bağışlanacağını ifade etti.


Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz yarı maraton ve halk koşusu Konya’ya hakikaten yakıştı. Konya Spor Başkenti unvanını almış bir şehrimiz. ‘Spor Başkenti’ olan bir şehrin de böyle bir maratonu olması gerekiyor. Bu yıl ikincisi düzenleniyor. Hakikaten çok profesyonel bir ortamdayız. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası takvimde de yerini alarak devam edecek. Buraya emek veren, bu organizasyonu yapan bütün gönüllü ekibe, bütün belediye ekibimize ve emniyet güçlerimize, yolda görev yapan hakemlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yıl ikincisi büyük coşkuya sahne olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na Türkiye ile birlikte 26 ülkeden katılan sporcular otizm farkındalığı ve “İyilik İçin” temasıyla koştu.
Kıyasıya mücadelenin yaşandığı maratonda dereceye giren sporcular için Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi otoparkında oluşturulan etkinlik alanında ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödüllerini AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol verdi.

YARIŞLARDA İLK ÜÇE GİREN İSİMLER 

10 kilometre kadınlar yarışında; 00:37:10’luk derecesiyle Gamze Bulut Duvar birinci; 00:37:39’la Ezgi Kaya ikinci; 00:38:25’lik derecesiyle Merve Karakaya üçüncü oldu.

10 kilometre erkekler yarışında; 00:31:55’lik derecesiyle İsmail Taşyürek birincilik kürsüsüne çıkarken; 00:32:09’la Taner Tunçtan ikinci; 00:32:59’la İbrahim Karateker de üçüncü oldu. 

21 kilometre erkekler yarışında 01:03:32’lik derecesiyle Frankline Keitanyi Ngelel birinci olurken; 01:03:37’lik derecesiyle Sang Benard Cheruiyot ikinci; 01:04:06’lık derecesiyle Ayetullah Aslanhan ise üçüncü oldu.

21 kilometre kadınlar yarışında 01:10:30’luk derecesiyle Ivyne Jeruto Lagat birinci olurken; 01:13:46 ile Derya Kunur ikinci; 01:16:10’luk derecesiyle Bahar Atalay ise üçüncü oldu.

10 Kilometre Koşusu ve 21 Kilometre Koşusu’nun kazananları ile ilgili detaylı bilgiye “konyayarimaraton.com” adresinden ulaşılabiliyor.

Yayın Tarihi : 16.10.2023 13:12:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.