Haber


‘Ustaya Saygı Gecesi’nin Konuğu Hikmet Kandeydi’ydi


‘Ustaya Saygı Gecesi’nin Konuğu Hikmet Kandeydi’ydi

Hikmet-Kandeydi-manset

İzmir Konak Belediyesi’nin her ay organize ettiği “Ustaya Saygı Gecesi’nin Mart ayı konuğu, İspanya’daki Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonası’nda zirveye çıkan Hikmet Kandeydi oldu. 

Her ay mesleklerinde öne çıkmış, toplum açısından örnek sayılan bir simge ismi “Usta’ya Saygı Gecesi” etkinliği adı altında konuk eden İzmir Konak Belediyesi’nin bu ayki konuğu, “100 yaşında 100 madalya” hedefi olan Veteran atlet Dr. Hikmet Kandeydi oldu.

İspanya’da düzenlenen Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonası’nda kazandığı 7 madalya ile yurt dışında aldığı madalya sayısı 109’a çıkaran Dr. Hikmet Kandeydi, yeni hedefinin 100 yaşında 150 madalya olduğunu açıkladı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan gece, Kandeydi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon sunumuyla başladı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yaptığı konuşmayla devam eden gece, salonu dolduran onlarca kişinin alkışlarıyla sık sık duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sevenlerinin kendisi için yaptığı konuşmalara gözyaşlarıyla karşılık veren Dr. Kandeydi, ömrü ve sağlığı devam ettikçe spor yapmaya ve yaptırmaya devam edeceğini belirtti.

Karşılıklı verilen hediyelerin ve Dr. Kandeydi’nin sevenleriyle çekilen fotoğrafların ardından gece sona erdi.

[gallery ids="11379,11380,11378"]

Yayın Tarihi : 27.03.2013 09:00:12
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.