Haber


Yönetim Kurulumuz Toplandı


Yönetim Kurulumuz Toplandı

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, gündeme ilişkin bazı konuları görüşmek ve karara bağlamak amacıyla İstanbul’da devam eden Atletizm Çalıştayı’nın düzenlendiği otelde toplandı. Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi kısa bir konuşma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, öncelikle tüm Yönetim Kurulu Üyelerine çalıştaya verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Atletizm Çalıştayı’nın iyi bir şekilde başladığını ve verimli olacağına inandığını belirten Başkan Fatih Çintimar, aynı ivme ile çalışmaya devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Öncelikle bu çalıştayı düzenlememizde önemli rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Gerçekten beklediğimden daha fazla bir katılım oldu. Demekki atletizm camiasının böyle bir bilimsel çalışmaya ihtiyacı varmış. Bu organizasyonu düzenlemek de bize nasip oldu. İki gün sonunda oluşacak tablo neticesinde hareket edeceğiz. Umarım çok güzel neticeler alacağız ve hızlı bir şekilde yükselişe geçerek Türk atletizmini hak ettiği yere getireceğiz.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Çintimar, Genel Sekreterlik görevine getirilen Fahrettin Yıldız’ı Yönetim Kurulu Üyelerine tanıtarak kendisine başarılar diledi. Fatih Çintimar’ın Başkanlığında bir araya gelen Yönetim Kurulu Üyelerinin aldıkları bazı kararlar şu şekilde:

  1. 22 Eylül – 01 Ekim 2013 tarihleri arasında Endonezya’da yapılan 3. İslami Dayanışma Oyunları’nda dereceye giren sporcu, antrenör ve kulüplerin Spor Genel Müdürlüğü Ödül Yönetmeliği kapsamında ödüllendirilmesinin teklif edilmesine,
  2. 21 Eylül 2013 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda genç erkeklerde takım halinde birinci, genç bayanlarda takım halinde ikinci olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Spor Genel Müdürlüğü Ödül Yönetmeliği kapsamında ödüllendirilmesinin teklif edilmesine,
  3. 14-17 Temmuz 2011 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Avrupa 23 yaşaltı Atletizm Şampiyonası’nda 800m ve 1500m branşlarında birinci olan Rus sporcu Yelena Arzkhakova’nın yasaklı madde kullanmaktan dolayı madalyası geri alınmış ve bu şampiyonada 800m’de ikinci olan sporcumuz Merve Aydın’ın birinciliğe, 1500m’de ikinci olan Tuğba Karakaya Koyuncu’nun birinciliğe yükseltildiği Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği’nden alınan yazıda belirtilmiştir. Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesine dair yönetmeliğin ilgili maddesi gereği ikincilik ile ödüllendirilen sporcularımızın yeniden değerlendirmeye alınarak birincilik karşılığı ödülün kendilerine ödenmesinin teklif edilmesine karar verilmiştir.

Yayın Tarihi : 4.12.2013 16:42:08
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.