Haber


Zafer Mert ve Binnaz'ın


Zafer Mert ve Binnaz'ın

76. Büyük Atatürk Koşusu gerçekleştirildi...

76. Büyük Atatürk Koşusu'nda zafere erkeklerde Mert Girmalegese, bayanlarda ise Binnaz Uslu ulaştı.

Atatürk'ün Ankara'yı ilk gördüğü yer olan Dikmen Keklikpınarı’ ndan başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Yarışın başlangıç anına Bakan Kılıç'ın yanı sıra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de hazır bulundu.

Bu sene yarış etabında değişiklik yapılan 76. Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklikpınarı’ nda başladıktan sonra Ankara Garı'nda son buldu. 10 bin 800 metrelik yarışta 33'ü bayan olmak üzere 344 atlet ter döktü. Erkeklerde yarışı 29.02'lik derecesiyle Mert Girmalegese kazanırken, Bekir Karayel 30.01'lik derecesiyle 2., Erkan Kuş ise 30.23'lük derecesiyle 3. oldu.

Bayanlarda ise mutlu sona 33.15'lik derecesiyle Binnaz Uslu ulaştı. Bayanlarda ikinciliği 34.33'lük derecesiyle Şeyma Karagöz, üçüncülüğü ise 34.35'lik derecesiyle Burcu Büyükbezgin kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarışmada dereceye giren sporcular için ödül töreni Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Seymen gösterileriyle renklenen ödül töreninde erkeklerde dereceye giren sporculara ödüllerini ve kupalarını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel takdim etti.

Takım halinde bayanlarda birinci olan Beşiktaş ve ikinci olan Ankara Masterler Spor Kulübü'ne kupalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan takdim etti.

Bayanlarda dereceye giren sporculara ise ödüllerini ve kupalarını 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar takdim etti.

 

Erkeklerde takım halinde birinci olan Mardin Atletizm Kulübü, ikinci olan İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü ve üçüncü olan Diyarbakır Emniyet Spor Kulübü'nün kupalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi takdim etti.

Yarışta birinci olan sporcular 2.000,00 TL ve 2 Cumhuriyet altını, ikinci olan sporcular 1.200,00TL ve 2 Cumhuriyet altını, üçüncü olan sporcular ise 900,00 TL ve 2 Cumhuriyet altını kazandı. Yarışta ilk 10 sıraya giren sporculara da çeşitli ödüller verildi.

"ANLAMLI BİR YARIŞ"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, adına yakışır bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok güzel bir yarış oldu. Anlamlı bir yarışı geride bıraktık. Geleneksel olan bu yarışımızı her sene daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.

4-4'LÜK BİNNAZ

Büyük Atatürk Koşusu'na 4. kez katılan Binnaz Uslu, 4. kez birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı atlet, "Yine kazandığımı için mutluyum. Böylesine anlamlı bir yarışta birinci olmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

Erkeklerde ipi en önde göğüsleyen isim olan Mert Girmalegese ise, zorlu bir yarışı ilk sırada tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yarışma Sonuçları

Bayanlar

Erkekler

Yayın Tarihi : 27.12.2011 15:55:05
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.