Haber


Turkcell’li Milli Atletlerden Balkan Şampiyonası’nda Üç Altın Madalya


Turkcell’li Milli Atletlerden Balkan Şampiyonası’nda Üç Altın Madalya

Turkcell’in ana sponsorluğundaki atletizm milli takımımız, sezonun ilk önemli şampiyonasında piste çıktı. 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyona, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleşti. Uluslararası Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, takım halinde erkeklerde ilk sırayı alırken, kadınlarda da ikinci sırayı elde etti. Erkekler 1500 metrede İlham Tanui Özbilen ve 3000 metrede Ali Kaya, kadınlarda da 3000 metrede Emine Hatun Tuna altın madalyanın sahibi oldu. 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in ana sponsoru olduğu Türkiye Atletizm Federasyonu, bugün düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. İstanbul’da Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleşecek şampiyonada ülkemizi 21 sporcu temsil ederken Türkiye, erkeklerde şampiyonluğu elde ederken, kadınlarda ikinci sırayı aldı. Erkeklerde 133 puan toplayan Türkiye, 132 puanlı Romanya’nın hemen önünde yer aldı. Kadınlarda ise 138.5 puan alan kadın millilerimiz, Romanya’nın hemen arkasında takım halinde gümüş madalya kazandı. Şampiyonada erkeklerde piste çıkan İlham Tanui Özbilen 1500 metrede, Ali Kaya da 3000 metrede kürsünün ilk sırasında yer aldı. Kadınlarda da Emine Hatun Tuna, ülkemize 3000 metrede altın madalyayı kazandırdı.

 Erkeklerde piste çıkan atletlerimizden Halit Kılıç 800 metrede, Yavuz Can da 400 metrede gümüş madalyanın sahibi oldu. 60 metrede ise Yiğitcan Hekimoğlu üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda da Londra 2012’nin gümüş madalyalı ismi Gamze Bulut, 800 metrede gümüş madalya kazandı. Üç adım atlamada Büşra Mutay, yüksek atlamada Burcu Yüksel, sırıkla atlamada Buse Arıkzan da ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Kadınlarda 400 metrede Emel Şanlı ve Dünya Gençler Şampiyonu Emel Dereli de gülle atmada bronz madalyayı ülkemize kazandırdı.

 “Hedefimize ileriyoruz”

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Hedef Rio” sloganı ile yola çıktık ve bu yolda her şampiyona bizler için önemli. Sporcularımıza en iyi imkanları sunarak şampiyonalara katılmalarını sağlıyoruz. Bugün de toplamda 12 madalya kazanarak erkeklerde şampiyon olduk ve kadınlarda da ikinci sırayı elde ettik. Türk atletizmine kazandırdığımız ivme, inanıyoruz ki Rio 2016’da en yüksek seviyeye çıkacak” dedi. 

“Türk atletizmi gelişiyor”

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, önümüzdeki dönemde atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz. Bu şampiyona işbirliğimiz sonrası güzel bir noktada olduğumuzu gösterdi. Milli sporcularımız şampiyonada 12 madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. İlerleyen dönemde de millilerimizin ülkemize madalya kazandıracağından şüphemiz yok” dedi.

Atletizmde 2013’ün En İyileri Belirlendi

Türkiye Atletizm Vakfı’nın bu yıl ilkini düzenlediği Türkiye Atletizm Vakfı Ödülleri 2013’te ödüller sahiplerini buldu. Yılın erkek atleti ödülünü kazanan İlham Tanui Özbilen’e ödülünü Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verirken, Emel Dereli yılın kadın atleti ödülünü, Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanı Mehmet Terzi’den aldı. Yılın genç erkek atleti Ali Kaya’ya ödülünü Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı Ali Ergenç verdi. Yılın genç kadın atleti ödülünü kazanan Eda Tuğsuz da ödülünü TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz’den aldı. Yılın atletizm kulübü ENKA’ya da ödülü EAA Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yavaş takdim etti.

Kadınlar Yarışma Sonuçlarını Görüntülemek İçin Tıklayınız

Erkekler Yarışma Sonuçlarını Görüntülemek İçin Tıklayınız

[gallery link="file" ids="4492,4482,4489,4487,4488,4484,4483,4490,4491"]

Yayın Tarihi : 22.02.2014 23:34:05
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.